1.15.2 update

2020. április 6.

Sokáig csak vártuk és vártuk, hogy frissíthessük a TotoroMC-t 1.15.2-re, a Buzzy Bees updatere. Felteheted a kérdést, hogy miért tartott ennyi ideig?

Először csak a Spigotra, majd az Optifinera vártunk. Utóbbiból tulajdonképpen most sincs hivatalos release, de a preview stabilan teszi a dolgát. Ettől függetlenül volt még egy nagy bökkenő: még 1.14 környékén, további szabad erőforrások híján előre legeneráltunk rengeteg chunkot, hogy ezzel tehermentesítsük a CPU-t.

Korábban is beszéltük, hogy ebből bizony még probléma lehet, de bíztam a Google keresési találataiban: más már csinált ilyet, jó lesz.

Nem volt jó. Végül a kb. 5 GB-osra hízott világot úgy frissítettük, hogy az összes olyan region fájlt átmásoltuk egy friss, a korábbi világ seedjevel létrehozott 1.15.2-es világba és nagyon meglepődtünk, amikor azt megnyitva működött.

Mik azok a region fájlok?

A region mappában vannak, ezek tartalmazzák a világ legenerált részeit. Egy-egy ilyen fájl 32x32 chunkot tartalmaz, egy chunk pedig 16x16 blokkot a világ legaljától a legtetejéig. A fájlok teljes összhangban vannak ezért a világ koordinátáival. A kezdőponttól nézve a 0-0 pont az r.0.0.mca fájlban található és így nő vagy csökken 512 blokkonként minden irányba.

Ezek a fájlok tejlesen kompatibilisek voltak a két verzióval, ezért gond nélkül átmásolhattuk a korábbiakat az új világba, így mindenünk megmaradt, a környező részeken pedig már új területek generálódnak. Mivel a seed azonos, ezért számottevő chunk errort sem látni.