Új világ és pluginok

2021. október 17.

Több új plugin került fel az utóbbi időben és egy teljesen új világ is elérhető lett mindenki számára.

Új pluginok

Először beszéljünk az új pluginokról.

BlockLocker

Segítségével tárolókat (pl. ládák, hordók, hopperek, stb.) és ajtókat lehet levédeni.

Használatához annyi dolgod van, hogy egy sign-nal jobb klikkelsz a levédendő blokkra. Ha nem levédeni akarod, csak tényleg egy sign-t szeretnél rátenni, azt guggolással ugyan úgy megteheted, mint korábban.

Ekkor a plugin automatikusan kitölti a [Private] és username sorokkal azt. Ilyenkor csak te tudod mostantól az adott elemt használni.

Ha közös ládát akarsz valakivel, a maradék sorokban még sorolhatsz fel neveket. Kattints jobb gombbal a sign-ra, a súgó segíteni fog.

Ha meg akarod szüntetni a láda védelmét, egyszerűen szedd le róla a sign-t.

Bővebben: BlockLocker

Multiverse

Szerettem volna plusz egy creative, superflat világot, ahol mindenki megtervezheti szabadon, mit akar majd a survival világban elkészíteni.

Ezért lett telepítve a Multiverse és a hozzá kapcsolódó Multiverse-Inventories (külön inventory legyen a világokban, ne közös), Multiverse-SignPortals (signokkal és portálokkal teszi lehetővé az átjárást a világok között).

Bővebben: Multiverse

WorldEdit

Nojza (ign: Puszedly) szeretett volna WorldEditet a creative világban.

A WorldEdit telepítve lett, a jogosultságok pedig úgy lettek beállítva, hogy a creative világon belül bárki számára elérhető legyen a használata.

Bővebben: WorldEdit

WorldGuard

Sosem védtük a világban lévő különböző építményeket, viszont a világok között átjárást biztosító pontokat szerettük volna. Nem a játékosoktól, hanem inkább a moboktól, illetve az esetleges elrontott WorldEdit parancsoktól a túloldalon.

A WorldGuarddal mindkét világban levédtük mindenféle sérüléstől ezeket a pontokat.

Bővebben: WorldGuard

Új világ

Mostantól tehát elér mindenki egy másik, creative világot, ahol szabadon építkezhet, tervezhet, kipróbálhat dolgokat, ráadásul a WorldEdit is elérhető ott a számára.

A világok között signokra történő jobbkattintással lehet közlekedni. A survival világunk spawnjától kicsit balra, a Wool farm / égető külső falára került fel az átjáró, míg a creative világban egy épület készült erre a célra.

Végszó

Sok újdonság jött egyszerre, ezért előfordulhatnak problémák. Ezeket jelezzétek kérlek a Discordunkon.